Alla mina kamrater kastar in handduken

 pr-preview

Humorgruppen Alla mina kamrater lägger ned den hårt kritiserade podden AMK morgon och med den hela sin verksamhet.

Det har varit full PR-storm kring humorgruppen Alla mina kamrater den senaste tiden. När det går fort, då går det fort och riktigt dålig PR kan fullständigt krossa en verksamhet som är så beroende av sitt varumärke som underhållare ändå är.

Ingen har väl lyckats undvika Åhléns tv-reklam med halvnakna karlar i kalsonger som snurrat på sistone? Vad jag tycker om den låter jag vara osagt, men det var en riktigt bra deal för en humorgupp som Alla mina kamrater att få ett så högprofilerat uppdrag. Nu är det dock slut med det. I förra veckan höll killarna en direktsänd podcast som skulle förändra allt.

Gäst till podcasten var komikern”Kringlan” Svensson. En fly förbannad ”Kringlan” Svensson som hade fått en dålig recension på sin bok och ville ondgöra sig över det. Fullt förståeligt, om inte helt tillrådligt, speciellt inte med det språkbruk han använde, med regelrätta hot som inslag.

Våldtäktshumor är som regel inte på tapeten i något svenskt medieprogram, men killarna i podden skrattade lite förläget och gick vidare i livet. Ett misstag som skulle stå dem dyrt. I Sociala medier var drevet inte nådigt och inte heller traditionella medier visade någon pardon. Det råkade ju dessutom vara så att mål för attackerna var två journalister.

Sedan gick det utför. ”Kringlan” förlorade jobb. Alla mina kamrater förlorade bokningar, sponsorer och samarbetet med Åhléns, förstås. Tilläggas kan att rättningarna från humorgruppens sida kom alldeles för sent. I kriskommunikation är lyhördhet a & o, tillsammans med ett bestämt och kvickt agerande.

Ibland kantrar båten i en PR-storm och inga kamrater finns att få.

Alla mina kamrater kastar in handduken
Tagged on:         
Top