SF-bokhandeln byter hemsida

webb_it

SF-bokhandeln har bytt hemsida i dagarna. Den gamla, lila hemsidan har fått stå tillbaka för en modernare, om än kanske lite mer opersonlig, variant.

SF-bokhandeln står mig varmt om hjärtat. Om man inte vuxit upp som fantasy och sci-fi nörd innan dessa genrer började få sig ett uppsving på slutet av 90-talet är det nog svårt att föreställa sig hur viktig just denna bokhandel kan vara för en del personer. Men tro mig, den är viktig. Därför gör det mig lite extra glad när de äntligen satsar på att modernisera sin hemsida, på riktigt.

 

sfbok-gammal-hemsida

 

SF-bokhandelns hemsida har tidigare utmärkt sig med att vara sina genrer-rötter trogen, med rymd-tema och klassiskt fantasy-lila färg. Till skillnad från tidigare om-designer av hemsidan har man dock i den senaste versionen valt att helt frångå sitt mer magasin-liknande grundtänk och satsat på att först och främst kränga böcker.

 

sfbok-ny-hemsida

 

Som ni ser har den nya versionen av hemsidan en enklare och mer lättöverskådlig layout, där man snabbt kommer in i utbudet och kan börja välja böcker. Ur användarsynpunkt och affärssynpunkt ett mycket bra beslut. SF-bokhandeln har alltid känts personlig i sin design, men knappast användarvänlig.

Dock hoppas jag innerligt att någon kommer att fatta mod till sig och antingen förstora upp den där sökrutan ordentligt, eller flytta ned den till samma kolumn som böckerna och just ovanför dessa. Som det är nu ger den hela sidan ett väldigt obalanserat intryck. En småsak? Kanske. Eller kanske inte.

 

sfbok-ny-hemsida-2

 

Den nya hemsidan innebär dock inte att man helt frångått sina magasin-, eller tidningsambitioner. Artiklarna och rekommendationerna har helt enkelt fått flytta ned en bit på sidan. Samtidigt har de också fått mer utrymme, något som gör att de kommer mer till sin rätt. Öppettiderna sitter snyggt där de är. Kalendern är snygg. Annonserna ser bra ut.

I mina ögon får alltså om-designen av SF-bokhandelns hemsida Med Beröm Godkänt.

Nu kliar det i mina fingrar att köpa lite böcker.

 

SF-bokhandeln byter hemsida
Tagged on:             
Top